Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΕΙΚΌΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ:ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Τσάντες με τρόφιμα πρόσφερε σήμερα ο Δήμος Μεσσήνης σε περισσότερες από 700 οικογένειες και συνολικά σε περισσότερα από 2.000 άτομα. 
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθιούνται αυτές τις γιορτινές ημέρες ακόμη και από πέρσι. Αριθμός που δείχνει ότι όλο και αυξάνει το ποσοστό των πολιτών που βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα του κοινωνικού περιθωρίου…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ευτυχής επειδή ο Δήμος του, όπως τόνισε, καταφέρνει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο αλλά και γιατί έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των χορηγών, όπως του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, της εταιρίας Μορέας και πολλών άλλων μικρότερων, που πρόσφεραν και φέτος τρόφιμα στο Δήμο για να τα προσφέρει με τη σειρά του σε άτομα και οικογένειες που δεν τα διαθέτουν.

Ο κ. Τσώνης πρόσθεσε ότι σκοπός του Δήμου που επιτυγχάνεται είναι να μην μείνει κανένα σπίτι στο Δήμο χωρίς πλούσιο τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, ευχαρίστησε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου και όποιον άλλο εργάζεται για την κοινωνική υποστήριξη των αδύναμων δημοτών.

Από την πλευρά της η Γεωργία Παναγοπούλου επεσήμανε ότι στα τρόφιμα που προσφέρονται περιλαμβάνεται και νωπό κρέας. Διευκρίνισε ότι αυτά δίνονται στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιπλέον σημείωσε ότι κατά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου, την περασμένη Κυριακή στη Μεσσήνη, πολίτες που διακρίνονται για τα αισθήματα αλληλεγγύης που διαθέτουν, πρόσφεραν περισσότερα από 800 κουτιά με δώρα, τα οποία θα δοθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Όπως πρόσθεσε, αυτό έγινε στο πλαίσιο του στολίσματος του Δέντρου Αγάπης του Δήμου, το οποίο είπε ότι δεν πρόκειται να μαραθεί με την αλληλεγγύη που υπάρχει στο Δήμο και στους πολίτες του.
Στ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: