Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Επιτέλους ξεκίνησε η μάχη για την καταπολέμηση του δάκου στη Μεσσηνία! (βίντεο)

Μεσσηνία: Από το Ακριτοχώρι ξεκίνησε η μάχη για την καταπολέμηση του δάκου (βίντεο)
Με εντολή περιφερειάρχη για λόγους δημοσίου συμφέροντος ξεκίνησαν χθες οι φετινοί ψεκασμοί δακοκτονίας στη Μεσσηνία, στο Ακριτοχώρι Πυλίας. 
Κι έτσι θα συνεχιστούν μέχρι την υπογραφή συμβάσεων με τους αναδόχους, όπως σημείωσε στην "Ε" ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, σε μια ύστατη προσπάθεια να προληφθεί η πρόκληση ζημιών από τον δάκο.

Ο κ. Κυριακόπουλος εξήγησε ότι επειδή έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για τη φετινή δακοκτονία, με την ίδια πρακτική, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, «όπου κριθεί πως είναι απαραίτητο να εκτελούνται, θα γίνουν στο μέλλον για 1 - 2 εβδομάδες ψεκασμοί και σε άλλες περιοχές. Και αυτό ισχύει και για την παγιδοθεσία». 
Ο διευθυντής επεσήμανε πως «θέλουμε τη συνδρομή των ενεργών παραγωγών. Να παραβρίσκονται και να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να ανοίγουν τα κτήματά τους, αν είναι περιφραγμένα».




Υπενθύμισε ότι στις πρώιμες περιοχές υπάρχει ενδεικτική ανάρτηση παγίδων και για την εκτέλεση δολωματικών ψεκασμών θα συνυπολογιστούν και οι υπόλοιπες παράμετροι, όπως είναι η κατάσταση του ελαιοκάρπου (αν έχει σκληρύνει το κουκούτσι και έχει κατάλληλο μέγεθος ο καρπός) και οι επικρατούσες δακικές συνθήκες (συνθήκες υγρασίας - θερμοκρασίας). Ενημέρωσε, ακόμα, ότι έχουν προσληφθεί οι 4 εργάτες αποθήκης, ενώ για τους τομεάρχες δακοκτονίας πληροφόρησε πως έχουν γίνει 45 αιτήσεις για τις 11 θέσεις και αξιολογούνται. Εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας και την επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν οι τομεάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: