Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Νέο κάλεσμα Νίκα για Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Οι δρόμοι της Μεσσηνίας φρενάρουν την κρουαζιέρα!

Νέο κάλεσμα Νίκα για Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Οι δρόμοι της Μεσσηνίας φρενάρουν την κρουαζιέρα (βίντεο)
Το κακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό κρουαζιέρας, αποτελεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξή του. 
Αυτό σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με Ελληνες ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων. 
Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι “δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στην Καλαμάτα, αν δεν αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο του νομού”. 
Αρχικά, ο κ. Νίκας εξέφρασε την πίστη ότι η Καλαμάτα θα έχει καλύτερο πρόγραμμα κρουαζιέρας το 2019 και το 2020.
Ωστόσο, αφού ανέφερε πως “οι επιβάτες δεν έχουν κανένα ζήτημα με την πόλη, τους αρέσει πάρα πολύ και περνάνε όμορφα”, διευκρίνισε ότι "δεν έρχονται όλοι για την πόλη, θέλουν να πάνε κι εκδρομές”. 
Εκανε λόγο για “απαράδεκτο οδικό δίκτυο” και παρατήρησε πως “δεν γίνεται να κάνεις 3 ώρες για να πας και να έρθεις στην Κορώνη και στην Αρχαία Μεσσήνη”. Ο δήμαρχος τόνισε ότι “το πρώτο ζήτημα για τη Μεσσηνία είναι η αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου. 
Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξή της". Και εκτίμησε πως “δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το Κατάκολο, αν δεν γίνει ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα και η συνέχειά του προς τον Πύργο”. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε ξανά το ζήτημα της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε 10 χρόνια για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, όταν έχουμε έτοιμη τη μελέτη και τη σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων”. 
Τέλος, ο κ. Νίκας κάλεσε και τους άλλους φορείς της Καλαμάτας και του νομού, “να ενώσουν τη φωνή τους σε αυτόν τον αγώνα, να αποκτήσει η Μεσσηνία αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο, διότι συνδέεται με την ανάπτυξη και την πορεία της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: