Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Διαδερμική δισκεκτομή μεσοσπονδύλιου δίσκου με μεγάλη επιτυχία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!!!

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα  της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας η οποία θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας μας με σκοπό να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέπειας.
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε προχθές διαδερμική δισκεκτομή μεσοσπονδύλιου δίσκου υπό συνεχή ακτινολογικό έλεγχο, από τον ορθοπαιδικό Σωτήρη Νταβέλη, ανοίγοντας έτσι έναν ακόμη δρόμο στα περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα.
Η επέμβαση έγινε με νέας τεχνολογίας μέσα, έχοντας μάλιστα πολύ καλά και άμεσα αποτελέσματα για την ασθενή αμέσως μετά.
Η πρώτη ασθενής στην οποία έγινε η συγκεκριμένη επέμβαση είναι μια 45χρονη από τον Πύργο Ηλείας με κοίλη μεσοσπονδύλιου δίσκου. Η γυναίκα είχε αφόρητους πόνους, οι οποίοι δεν υποχώρησαν με την παυσίπονη θεραπεία κι έτσι αποφασίστηκε η επέμβαση η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας παράλληλα το υπόβαθρο για ανάλογες επεμβάσεις στο νοσοκομείο.
Όπως παρατηρεί ο κ. Νταβέλης, ειδικά στην περιοχή τα προβλήματα μέσης στον αγροτικό κόσμο στις ηλικίες από 40-60 χρονών είναι πάρα πολλά, υπογραμμίζοντας βέβαια πως δεν σημαίνει ότι όλα χρειάζονται επεμβάσεις. Επίσης ευχαριστεί για την υποστήριξη που έχει από τη νοσηλευτική μονάδα του χειρουργείου, τους αναισθησιολόγους και ειδικά τον κ. Νιάρχο, όπως και όλους στο νοσοκομείο που τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν, αφού καταφέρνει να κάνει πράξη τα όνειρα και τις σπουδές μιας ζωής.
Μιλώντας στην «Ε» για το νέο εγχείρημα που έγινε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Νταβέλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγινε διαδερμική μερική δισκεκτομή υπό συνεχή ακτινολογικό έλεγχο. Είναι η πρώτη φορά που έγινε στο νοσοκομείο και νομίζω είναι ό,τι \καλύτερο. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην περιοχή ο αγροτικός κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα μέσης, ιδιαίτερα τα άτομα από 40-60, όταν ακούν χειρουργείο φοβούνται, ενώ αυτό δεν είναι χειρουργείο. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο καταφέρνεις και παίρνεις γρήγορα τον πόνο του ασθενή, είναι επεμβατική αλλά δεν είναι χειρουργική, δεν αλλάζεις την ανατομία της σπονδυλικής στήλης, δεν βγάζεις τον μεσοσπονδύλιο δίσκο, βγάζεις το ελάχιστο του δίσκου 2-3 χιλιοστά που δημιουργεί τα πιεστικά φαινόμενα και έχεις άμεσα αποτελέσματα. Ο κόσμος της περιοχής νομίζω θα βοηθηθεί πολύ σε σπονδυλικά προβλήματα και μπορεί να μας εμπιστευθεί. Υπάρχει πλέον η γνώση και το επιχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να σημαίνει ότι όλες οι περιπτώσεις χρειάζονται επεμβάσεις. Ομως αυτό είναι πρωτοπορία για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με αυτή την χειρουργική επέμβαση και τις υπόλοιπες που έχουν γίνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι οντότητα στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας».  
Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: