Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Οιχαλία:Στη φυλακή 55χρονος για ασέλγεια σε ανήλικη

Αποτέλεσμα εικόνας για υποθέσεις παιδοφιλίας
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο πρωταγωνιστής της γνωστής υπόθεσης παιδοφιλίας, καθώς ένοχο ομόφωνα τον έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας. 
Πρόκειται για τον 55χρονο δημόσιο υπάλληλο που ασελγούσε στη 13χρονη κόρη φίλων του, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι και το Μάρτιο του 2015 και τον καταδίκασε σε 15 χρόνια κάθειρξη. 
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μετά την ανακοίνωση της απόφασης συνελήφθη για να οδηγηθεί στη φυλακή.
Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 19 χρόνων, αλλά έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τους όρους της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της απαγόρευσης να πηγαίνει στο χωριό του κοριτσιού. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο ΜΟΕ Καλαμάτας ξεκίνησε -κεκλεισμένων των θυρών- μετά από δύο αναβολές και μια διακοπή στις 10 του μήνα και ολοκληρώθηκε σε δύο συνεδριάσεις. Χθες στο δικαστήριο για να απολογηθεί προσήλθε και ο κατηγορούμενος, ο οποίος στην πρώτη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του. Ο 55χρονος ασελγούσε στο γνωστό του κορίτσι και το παρενοχλούσε σεξουαλικά, ενώ ήταν μακρινός συγγενής της μητέρας και οι γονείς τού εμπιστεύονταν συχνά τη μοναχοκόρη τους. Είχε συλληφθεί μάλιστα τη στιγμή που ικανοποιούσε τις άρρωστες φαντασιώσεις του, έχοντας μπροστά του γυμνό το 13χρονο κορίτσι, στις 17 Μαρτίου του 2015 σε χωριό του Δήμου Οιχαλίας. Καταδικάστηκε για α) κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος και β) για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο κατ’ εξακολούθηση. 
Νικολέττα Κολυβάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: