Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Καλαμάτα: 12 χρόνια σε Αρμένιο για βιασμό κοπέλας με νοητική ανεπάρκεια!!!

Καλαμάτα: 12 χρόνια σε Αρμένιο για βιασμό κοπέλας με νοητική ανεπάρκεια
Σε κάθειρξη 12 χρόνων και 8 μηνών μείωσε την πρωτόδικη ποινή ενός 23χρονου σήμερα Αρμένιου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, για το βιασμό μιας συνομήλικής του κοπέλας τον Οκτώβριο του 2014.
Ο νεαρός ήξερε την αδελφή της κοπέλας και ένα βράδυ, στις 10 Οκτωβρίου, τη βρήκε στο προαύλιο μιας εκκλησίας στην Καλαμάτα να είναι μαζί με μια φίλη της. Η 19χρονη τότε κοπέλα, με νοητική ανεπάρκεια, πείστηκε να ανέβει στο μηχανάκι του και αυτός την πήγε σε ένα απόμερο σημείο στην Κηπούπολη και τη βίασε με τα δάχτυλα.
Πρωτόδικα ο Αρμένιος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε 20 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, απόπειρα παράνομης βίας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας – καθώς είχε επιτεθεί και σε μια άλλη νεαρή γυναίκα στο κέντρο της Καλαμάτας. Η δίκη στο ΜΟΕ έγινε κεκλεισμένων των θυρών. 

ΕΦΤΑΣΕ ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ

Ο νεαρός από την Αρμενία συνελήφθη στις 24 Οκτωβρίου, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το βιασμό. Μια άλλη νεαρή γυναίκα έκανε καταγγελία ότι ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, περπατώντας σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και αφού έβαλε τις φωνές κατάφερε να ξεφύγει. Οπως η ίδια είχε καταθέσει στο πρωτόδικο δικαστήριο (η συνεδρίαση έγινε δημόσια στο ακροατήριο) ο κατηγορούμενος την πλησίασε από πίσω ενώ αυτή βάδιζε στην οδό Αναγνωσταρά. Εκεί που είναι το Πνευματικό Κέντρο, απορροφημένη όπως ήταν στην κουβέντα της στο τηλέφωνο, ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι μέσα από τη φούστα της και τη θώπευσε σκίζοντας το καλσόν της. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές, οπότε αυτός φοβήθηκε κι έφυγε τρέχοντας. Κατατρομαγμένη έτρεξε σε μια κοντινή πιάτσα ταξί και ένας από τους ταξιτζήδες την πήγε στο σπίτι της. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ

Ο κατηγορούμενος, για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες από τις αστυνομικές αρχές ότι μπορεί να εμπλεκόταν και σε δύο ακόμα περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων κοριτσιών -κάτι το οποίο δεν αποδείχτηκε ποτέ-, 13 μέρες νωρίτερα είχε βιάσει με βαναυσότητα (χωρίς να έρθει μαζί της σε συνουσία) ένα ακόμα νεαρό κορίτσι. Την 19χρονη αυτή κοπέλα, αδερφή μιας γνωστής του, το βράδυ στις 10 Οκτωβρίου του 2014 τη βρήκε μαζί με μια φίλη της στο προαύλιο εκκλησίας στην Καλαμάτα. Εκείνος ήταν με ένα μηχανάκι και είχε παρέα ένα φίλο του, ο οποίος ήταν με τη δική του μηχανή. Ο κατηγορούμενος πρότεινε στη νεαρή να την πάει βόλτα με το μηχανάκι κι εκείνη δέχτηκε. Ομως αυτός την πήγε σε μια απόμερη περιοχή στην Κηπούπολη και, όπως ήταν πιο δυνατός από την κοπέλα, την κρατούσε για να μην αντιστέκεται και τη βίασε με τα δάχτυλα, σπάζοντας τον παρθενικό της υμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρωτόδικη απόφαση του ΜΟΔ Γυθείου αναφέρει ότι έπραξε “σε απομίμηση συνουσίας με τα δάχτυλα με τρόπο καθαρά σαδιστικό”.

Οσο κι αν φώναζε η κοπέλα, έκλαιγε και παρακαλούσε, αυτός την κακοποίησε κι όταν είδε ότι μάτωσε, έφυγε και την άφησε αβοήθητη. Φεύγοντας μάλιστα την απείλησε ότι, έτσι και πει κουβέντα, θα σκοτώσει την αδελφή της.

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ

Αιμορραγώντας αβοήθητη η νεαρή κατάφερε κι έφτασε σπίτι της και δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Ομως από το αίμα η μητέρα της κατάλαβε έπειτα ότι κάτι συμβαίνει με το παιδί της - και όταν η κοπέλα έσπασε τη σιωπή της, το κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μάλιστα τότε η 19χρονη είχε πει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ότι δεν είπε τίποτα στη μητέρα της γιατί φοβόταν ότι ο κατηγορούμενος θα σκότωνε την αδερφή της.

Εν τω μεταξύ η ιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστή ο οποίος την εξέτασε μαζί με συνάδελφό του ιατρό επιμελητή Α’ του Νοσοκομείου Καλαμάτας επισημαίνει ότι “παρατηρήθηκε τρώση του παρθενικού υμένα” βεβαιώνοντας τον βιασμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: