Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Καλαμάτα: Δύο συλλήψεις για προϊόντα συσκευασμένης κάνναβης!!!

Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για προϊόντα συσκευασμένης κάνναβης
Δύο γυναίκες, μία έμπορος με κατάστημα στην Καλαμάτα και μία χονδρέμπορος, αντιπρόσωπος εταιρείας φυτικών καλλυντικών με έδρα στην Πολωνία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για... διακίνηση χασίς.
Η 48χρονη Πολωνή χονδρέμπορος προμήθευε με τσάι και έλαιο χασίς την 37χρονη Ελληνίδα καταστηματάρχισσα, που τα πωλούσε στο κατάστημά της με βότανα.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν λοιπόν έφοδο στο μαγαζί της Ελληνίδας το πρωί της Τετάρτης και μάζεψαν από τα ράφια ό,τι προϊόν με περιεχόμενο χασίς βρήκαν.
Μετέπειτα, κατάσχεσαν και τις ποσότητες καλλυντικών, ελαίου και σπόρους χασίς από το σπίτι της Πολωνέζας σε παραλιακό χωριό του Δήμου Μεσσήνης. Οι δύο γυναίκες πάντως προσκόμισαν όλα τα νόμιμα παραστατικά για την αγορά και πώληση του τσαγιού, ελαίου χασίς και... κραγιόν, τα οποία κατάσχεσαν οι αστυνομικοί. Χθες το πρωί κι αφού πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα και παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων τους Χρήστου Χρυσού και Μαρίας Πλευριά ότι όλα γίνονταν νόμιμα και τέτοια προϊόντα πωλούνται παντού και ελεύθερα, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και το απόγευμα οι δύο γυναίκες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Καλαμάτας. Ο ανακριτής πάντως και η εισαγγελέας τελικά τις άφησαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις έρευνες στο κατάστημα της 37χρονης Καλαματιανής εμπόρου και στο σπίτι της 48χρονης Πολωνέζας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερο από μισό κιλό κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, 1,4 λίτρα ελαίου χασίς, 5 κιλά σπόρων χασίς και 1.704 γραμμάρια λαθραίου καπνού. Πιο αναλυτικά, στο μαγαζί της Ελληνίδας, στα ράφια με τα βότανα και τα καλλυντικά, σε κοινή θέα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: 28 σακουλάκια με χασίς συνολικού βάρους 431,2 γραμμαρίων (συσκευασίες τσαγιού), 11 φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου 1,1 λίτρων και ποσότητες σπόρων χασίς (πρώτη ύλη για την παρασκευή καλλυντικού ελαίου), συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων. Οταν λοιπόν ζήτησαν να μάθουν πού τα βρήκε, η καταστηματάρχισσα τους είπε την προμηθεύτριά της, από την οποία αγοράζει με τιμολόγια τα οποία ο συνήγορός της προσκόμισε. Ομως οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την Πολωνέζα και στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα επεξεργασμένης κάνναβης και ελαίου κάνναβης, συνολικού βάρους 319,2 γραμμαρίων. Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 61,6 γραμμαρίων. Φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου 0,3 λίτρων. Ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους 4,5 κιλών. Ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1.704 γραμμαρίων. Φιαλίδια και συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμεμειγμένη με έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου 7,32 λίτρων. 30 κραγιόν που περιείχαν έλαιο κάνναβης και σωληνάρια που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμεμειγμένη με λάδι κάνναβης, συνολικού όγκου 3,45 λίτρων. Καθώς και ποσότητες λαθραίου καπνού, που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.


ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο δικηγόρος Χρήστος Χρυσός ο οποίος εκπροσωπεί την Ελληνίδα καταστηματάρχισσα τόνισε ότι πρόκειται για προϊόντα ευρέως διαδεδομένα στα μαγαζιά και το Διαδίκτυο, τα οποία πωλούνται νόμιμα στην ελληνική αγορά. Είπε ακόμα ότι πρόκειται για κατεργασμένη κάνναβη και έχει αφαιρεθεί η ναρκωτική ουσία. Επιπρόσθετα, αγοράζονταν από την εντολέα του νόμιμα με τιμολόγια και ήταν τοποθετημένα σε οφθαλμοφανές σημείο του καταστήματός της. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Χρυσός ήταν η ευκολία με την οποία δύο γυναίκες με νόμιμη εμπορική δραστηριότητα στιγματίζονται ως διακινητές ναρκωτικών, όταν τα προϊόντα αυτά διατίθενται παντού ελεύθερα. 
Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για προϊόντα συσκευασμένης κάνναβης
Η δικηγόρος της Πολωνέζας, Μαρία Πλευριά, μιλώντας στην “Ε” εξήγησε ότι η εντολέας της είναι η αντιπρόσωπος εταιρείας με φυτικά καλλυντικά, που εδρεύει στην Πολωνία. Ολες οι συναλλαγές τόνισε, γίνονταν με νόμιμα παραστατικά και υπάρχουν όλα τα τιμολόγια για την αγορά και πώλησή τους. Εξήγησε ακόμα ότι τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν την απαγορευμένη στην Ελλάδα ναρκωτική ουσία, για την οποία κατηγορούνται οι δύο γυναίκες, αλλά πρόκειται για βιομηχανική κατεργασμένη κάνναβη. Επιπλέον, είπε η συνήγορος, υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά από την εταιρεία και το χημείο της, που βεβαιώνουν ότι δεν περιέχεται στα προϊόντα της η απαγορευμένη ναρκωτική ουσία THC. Σημείωσε δε ότι τέτοια προϊόντα πωλούνται σε πολλά μαγαζιά και στο Διαδίκτυο. 

Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: