Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Απάτη με λεία 4 τόνους λάδι και άλλα τρόφιμα με θύματα και στην Μεσσηνία!!!

Απάτη με λεία 4 τόνους λάδι και άλλα τρόφιμα με θύματα και στην Μεσσηνία
Και στη Μεσσηνία υπήρξαν θύματα της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε προ ημερών από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπακτίας και η οποία εξαπατούσε κρεοπώλες και άλλους εμπόρους, καταφέρνοντας να τους αποσπάσει μεγάλες ποσότητες τροφίμων, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 32.000 ευρώ. Πάνω από 4 τόνοι λάδι και πολλά άλλα είδη τροφίμων ήταν η λεία της σπείρας που "ξεσκεπάστηκε" από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας. 
Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας ένας 70χρονος ως μέλος της σπείρας, που είχε καταφέρει σε τουλάχιστον 31 περιπτώσεις να εξαπατήσει εμπόρους σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο, Θέρμο, Ναύπακτος), Αργολίδα (Επίδαυρος, Λυγουριό), Κορινθία (Κόρινθος, Βέλο), Μεσσηνία (Καλαμάτα) Φθιώτιδα και Μαγνησία. Οπως προέκυψε...
λοιπόν, τόσο από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας όσο και από την προανακριτική διαδικασία, οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα (γιατρούς, δικηγόρους, ιατροδικαστές κ.α.) προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία τα θύματα μετέφεραν στην Αθήνα. Λίγη ώρα όμως πριν την παράδοση των προϊόντων, οι δράστες τηλεφωνικώς επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση και ζητούσαν να παραδοθούν τα τρόφιμα σε συνεργό τους, χωρίς αυτός να καταβάλει το αντίτιμο - καθώς "θα φρόντιζαν οι ίδιοι" στη συνέχεια. Με τη μέθοδο αυτή λοιπόν οι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 4,1 τόνους λάδι, 39 αρνιά, 220 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ, κατεψυγμένα είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ και 20 κιλά μέλι. Ο 70χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένας 63χρονος, που καταζητείται μαζί με έναν επιπλέον συνεργό για να συλληφθούν για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: