Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Στρατόπεδο Καλαμάτας: Ούτε σε πρόσφυγες ούτε σε ιδιώτες αλλά στην 120 ΠΕΑ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατόπεδο Καλαμάτας
Αμφισβήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, οι οποίες παρουσιάζονται ως αντιστάθμισμα, κατά κάποιο τρόπο, για το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος Πεζικού. 
Ο δήμαρχος τόνισε ότι εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι εξαγγελίες για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ τότε τα 120 στρέμματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού πρέπει να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Επιπλέον υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί στο υπό κατάργηση στρατόπεδο χώρος φιλοξενίας προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι όπου δημιουργήθηκε τέτοιος τινάχτηκαν οι τοπικές κοινωνίες στον αέρα…

«Διαφωνούμε απολύτως με το κλείσιμο του στρατοπέδου», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να διαμορφώσουν το στρατιωτικό δόγμα της χώρας ή και να ρωτιούνται γι’ αυτό.

Πρόσθεσε όμως ο κ. Νίκας ότι της ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας θα έπρεπε να έχει προηγηθεί κάποια επικοινωνία αντί να τηρηθεί αυτή η στρατιωτικού τύπου διαδικασία, όπως τη χαρακτήρισε.

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι η περιοχή θα υποστεί οικονομικό πλήγμα από την κατάργηση του στρατοπέδου και ειδικότερα αναφέρθηκε στα διαμερίσματα που νοικιάζονται στα στρατιωτικά στελέχη, στις συγκοινωνίες που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες και στα καταστήματα που συναλλάσσονται με το στρατόπεδο και τους στρατιώτες.

Ο κ. Νίκας είπε ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, κ. Καμμένο, όχι με σκοπό την ανατροπή της απόφασης, όπως σημείωσε, αλλά για να εξηγηθεί αυτή η απόφαση και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε.

Επιπλέον σχολίασε ότι και την προηγούμενη φορά που είχαν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για το κλείσιμο του στρατοπέδου, είχε συναντηθεί με τον υπουργό, οποίος τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι η στρατιωτική μονάδα της περιοχής δεν θα έκλεινε. Σημείωσε μάλιστα ότι τότε το ραντεβού κλείστηκε με μεγάλη προσπάθεια και, όπως άφησε να εννοηθεί, με παρέμβαση θεσμικού παράγοντα υψηλού επιπέδου.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να αρνηθεί την αποδοχή του στρατοπέδου, εφόσον του το παραχωρήσει η κυβέρνηση, επέμεινε ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να παραμείνει σε στρατιωτική χρήση, για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ. Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ ο κ. Νίκας δήλωσε ότι επί πέντε χρόνια γίνονται τέτοιες εξαγγελίες και ευχήθηκε αυτή τη φορά να μην είναι λόγια του αέρα, όπως σχολίασε ότι έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα. Επιπλέον διερωτήθηκε για ποια αναβάθμιση γίνεται λόγος όταν δεν έχουν αντικατασταθεί ούτε τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και μάλιστα υπενθύμισε το πρόσφατο περιστατικό με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο που έπεσε σε πατατοχώραφο στη δυτική Καλαμάτα.

Τέλος σημείωσε ότι το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού «δεν μπορεί να γίνει χώρος φιλοξενίας προσφύγων, γιατί όπου έγιναν τέτοιοι χώροι τινάχτηκαν οι τοπικές κοινωνίες στον αέρα». Πρόσθεσε πάντως ότι δεν θεωρεί ότι «δεν φοβάμαι» ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις δημιουργίας χώρου φιλοξενίας προσφύγων.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: