Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κανένα κρούσμα ιλαράς στη Μεσσηνία!!!

Κανένα κρούσμα ιλαράς στη Μεσσηνία Για επιδημική έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα ανησυχεί το ΚΕΕΛΠΝΟ και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εξάπλωσής της.
Στη Μεσσηνία πάντως δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα ιλαράς, όπως διαβεβαιώνει την "Ε" και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ. Ο πρόεδρος του ΙΣΜ μας είπε ότι πανελλαδικά έχουν καταγραφεί 60 κρούσματα, γι' αυτό και υπάρχει αυξημένη προσοχή και παρακολούθηση. Σχετικά με τις πιθανότητες κάποιος να νοσήσει από ιλαρά, ο κ. Μιχαήλ διαχώρισε τον ελληνικό πληθυσμό σε 3 ηλικιακές κατηγορίες:
α) Aυτούς οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν το 1960 και έχουν περάσει τις παιδικές ασθένειες, οπότε έχουν ανοσία. β) Την πιο επικίνδυνη ηλικιακά κατηγορία να νοσήσει που είναι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1960 και του 1980, γιατί συνήθως ξεχνούσαν να κάνουν την επαναληπτική δόση του εμβολίου. Οπότε για αυτούς οι οποίοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συνιστά να δουν τα βιβλιάριά τους, κι αν δεν έχουν κάνει τη δεύτερη δόση να την κάνουν τώρα. γ) Η τρίτη ηλικιακή κατηγορία είναι όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΜ εμβολιάζονταν κανονικά και είναι απίθανο να μην έχουν ολοκληρώσει τα εμβόλια -με εξαίρεση όπως σημείωσε τους γονείς εκείνους οι οποίοι αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις (που δεν έχουν εμβολιαστεί) κινδυνεύουν να νοσήσουν. Συνοψίζοντας ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή για όσους γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1960 με 1980 και μπορεί να μην έχουν ολοκληρώσει τα εμβόλιά τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι κρούσματα ιλαράς έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες βαλκανικές χώρες, γι' αυτό υπάρχει γενικότερα επαγρύπνηση για πιθανή εξάπλωση της νόσου. Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι παραμένει ερευνητέο αν η επαναφορά της ιλαράς οφείλεται στους ελλειμματικούς ή καθόλου εμβολιασμούς ή σε κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: