Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Άλλες δυο «ορφανές» χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία!

Άλλες δυο «ορφανές» χασισοφυτείες εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία
Στη μια από αυτές, καλλιεργούνταν 151 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 εκατοστών ως δυο μέτρων, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν 54 δενδρύλλια ύψους 0,40 εκατοστών ως 1,2 μέτρου.
Ένας 24ωρο μετά τον εντοπισμό της αρκετά μεγάλης χασισοφυτείας με τα 308 δενδρύλλια που καλλιεργούσαν άγνωστοι σε αγροτική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, το ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε άλλες δυο φυτείες κάνναβης σε δασικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου κατηύθυνε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν οργανωμένη εξερεύνηση στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι εντοπίστηκαν οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, που είχαν εκχερσωθεί για να καλλιεργηθούν οι φυτείες.
Στη μια από αυτές, καλλιεργούνταν 151 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 εκατοστών ως δυο μέτρων, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν 54 δενδρύλλια ύψους 0,40 εκατοστών ως 1,2 μέτρου.

Όλα τα χασισόδεντρα κατασχέθηκαν μαζί με τον αρδευτικό εξοπλισμό ο οποίος βρέθηκε στους δύο χώρους και εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών, που είχαν εξαφανιστεί όταν έφτασαν στις φυτείες.

Μια μίνι χασισοφυτεία από ένδεκα δενδρύλλια εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην κατοικία ενός 52χρονου Έλληνα στη Λευκάδας, ενώ κατασχέθηκε και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο καλλιεργητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

Άλλη μια «οικιακή» φυτεία με οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως 1,5 μέτρου εντοπίστηκε κατά την διάρκεια έρευνας που έγινε από αστυνομικούς της Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών στο σπίτι ενός 44χρονου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: