Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – Το «ταβάνι» της Ν.Δ., δεν «τραβάει» ο ΣΥΡΙΖΑ, το σοκ σε Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ!!!

Χθες, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse… για λογαριασμό του Action 24. Προκύπτουν λοιπόν τα εξής:
Η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει 30%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε τη διαφορά του κατά 1%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, κάτω από το όριο της εισόδου στη Βουλή είναι Το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, που φτάνει το 19%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανεβαίνει στο 14%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη είναι η διαφορά (47%) υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης: συγκεντρώνει ποσοστό 64% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν παρατηρήσει κανείς τα αποτελέσματα και αυτής της μέτρησης, θα διαπιστώσει τα εξής:

1. Η Ν.Δ. έχει πιάσει «ταβάνι». Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το ποσοστό που παίρνει κατά μέσο όρο (32%), κάτι που βεβαίως έχει ανησυχήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απουσία στρατηγικής φαίνεται ξεκάθαρα, παρά το γεγονός πως οι πολίτες συνεχώς «αδειάζουν» την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν «καρπώθηκε» της φθοράς της κυβέρνησης από την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή με τα μέτρα και τα αντίμετρα. Θυμίζουμε πως οι πολίτες, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse, αξιολόγησαν αρνητικά τη συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά!

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι… σταθερός. Παρά τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες, κρατάει τη διαφορά (που είναι φυσικά μεγάλη), ωστόσο όλο το βάρος έχε πέσει στο υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, ευελπιστώντας να πάρει ένα μεγάλο… κομμάτι.

3. Σταύρος Θεοδωράκης, Βασίλης Λεβέντης και Πάνος Καμμένος «ψάχνουν» και «ψάχνονται», καθώς σε ακόμη μια μέτρηση είδαν τα κόμματά τους να είναι κάτω από το 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: