Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

"Ματίας ο Πρώτος" στη Μεσσήνη...!!!

"Ματίας ο Πρώτος" στη Μεσσήνη 
Το έργο "Ματίας ο Πρώτος" κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης, στο Δασκαρόλειο στη Μεσσήνη.
Το σκίτσο της αφίσας έφτιαξε η Δήμητρα Μπιζίμη. Η διδασκαλία - σκηνοθεσία, η μουσική επιμέλεια, τα κοστούμια είναι της Ελένης Ευταξοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Σταύρος Ανδριανόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τον ήχο και τα φώτα. Τα σκηνικά έφτιαξε ο Βασίλης Λαγός. Το κείμενο είναι του Γιάννους Κόρτσακ και η διασκευή της Αλκης Ζέη. Η παράσταση θα ανέβει και Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 17, 18, 19 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ.
 
Παίζουν οι: Ματθαίος Μαρκόπουλος, Νίκη Πούπουζα, Χριστιάνα Κοτταρίδη, Σαββίνα Ζέππου, Βάσια Γεωργακοπούλου, Αφροδίτη Ρούτση, Δήμητρα Μπιζύμη, Ολγα Λαμπροπούλου, Μαρία Μπλάνα, Νίκος Ανδριανόπουλος, Ελένη Πετροπούλου.

Ο βασιλιάς μιας φανταστικής χώρας πεθαίνει. Τον διαδέχεται ο δεκάχρονος μοναχογιός του Ματίας. Η βασίλισσα έχει πεθάνει από καιρό έτσι την ανατροφή του παιδιού την αναλαμβάνει μια αυστηρή γκουβερνάντα. Ο Ματίας είναι μόνο τυπικά βασιλιάς. Στην πραγματικότητα κυβερνούν οι υπουργοί του και τον βάζουν να υπογράφει ό,τι θέλουν, ακόμα και την κήρυξη πολέμου σε μια γειτονική χώρα.

Ο Ματίας πλήττει και κρυφοκοιτάζει από το παράθυρο του τα παιδιά στο διπλανό πάρκο. Ανάμεσά τους είναι και ο Τίτος, ο γιος του μάγειρα του παλατιού, που γρήγορα πιάνει φιλία με το βασιλόπουλο και του αποκαλύπτει πως γίνεται πόλεμος. Ο Ματίας δεν έχει ιδέα, γιατί τα χαρτιά που του δίνουν για υπογραφή δεν τα διαβάζει καν.

Τα δύο παιδιά αποφασίζουν να πάνε στο μέτωπο. Οταν φτάνουν στα χαρακώματα, καταλαβαίνουν πως ο πόλεμος δεν είναι όπως στα βιβλία.

Γυρνούν πίσω για να υπογράψει ο Ματίας ειρήνη. Αποφασίζουν να αναλάβουν μαζί με άλλα παιδιά τη διακυβέρνηση της χώρας και να στείλουν τους μεγάλους στο σχολείο. Ανακηρύσσουν την Παιδοκρατία με πρόεδρο τον Ματία. Οι «βουλευτές» συζητούν ελεύθερα και ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τα παιδιά. Τα θαλασσώνουν όλοι όμως: οι μεγάλοι γιατί έχουν ξεχάσει τι θα πει σχολείο και τα παιδιά γιατί δεν έχουν γνώσεις και πέφτουν σε γκάφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: