Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Kαλαμάτα: Οι νέοι όροι χρήσης αιγιαλού

Αποτέλεσμα εικόνας για στις παραλίες της ΚαλαμάταςΔημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες (στις 12 Μαΐου), η νέα ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού.
Η απόφαση της κυβέρνησης επιτρέπει μόνο ξύλινες επιφάνειες στην παραλία και τριπλάσιο πρόστιμο για αυθαίρετη χρήση.Σε ό,τι αφορά στις παραλίες της Καλαμάτας σε σχέση με τη νέα ΚΥΑ, μίλησε στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.
Όπως τόνισε, η παραλιακή ζώνη που θα τεθεί προς χρήση από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ΄αυτή, ξεκινά από το μόλο στα «Βραχάκια» (στο ύψος της «Pizza Roma») και φτάνει έως και τη Μικρή Μαντίνεια αλλά και τη Δυτική Παραλία. Επεσήμανε ότι «η μη τήρηση των όσων προβλέπει, επισύρει βαρύτερες κυρώσεις, μεγαλύτερα, τριπλάσια πρόστιμα. Πλέον η παραχώρηση γίνεται από 1 έως 3 χρόνια. Η συμφωνία για την παραχώρηση γίνεται με το δήμο ή το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία).

Η σύμβαση υπογράφεται και η καταβολή του αντιτίμου γίνεται μέχρι τις 23 Ιουνίου, αν ο επαγγελματίας υποβάλλει αίτηση στο δήμο και μέχρι τις 15 Ιουλίου, αν υποβάλλει αίτηση στην πρώην Κτηματική Υπηρεσία.

Για το 2018 και το 2019, οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τη σύμβαση και την πληρωμή είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου στο δήμο και μέχρι τις 30 Ιουνίου στην πρώην Κτηματική Υπηρεσία.

Οταν η αίτηση υποβάλλεται στο δήμο, το 70% των χρημάτων παίρνει ο δήμος και το υπόλοιπο 30% η πρώην Κτηματική Υπηρεσία. Οταν υποβάλλεται στην πρώην Κτηματική Υπηρεσία, τα χρήματα πάνε από 50% στην υπηρεσία και στο δήμο.

Ο κ. Ηλιόπουλος, ενημέρωσε ότι για την αυθαίρετη χρήση το πρόστιμο είναι τριπλάσιο του ανταλλάγματος χρήσης ενώ όποιος έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον αιγιαλό, χωρίς άλλες παρανομίες, μπορεί να προσέλθει και να καταθέσει αίτηση για άδεια, με 20% προσαύξηση επί του ετήσιου ανταλλάγματος.

Μεταξύ της πρώτης σειράς των ομπρελών – ξαπλωστρών και της ακτής θα πρέπει να παραμένει ελεύθερη λωρίδα πλάτους 3 μέτρων, η οποία θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των λουομένων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή κι επιτρέπονται ξύλινες επιφάνειες, πατώματα, πάνω σε ξύλινα δοκάρια σε ύψος μέχρι 10 εκατοστά.

Στο Δήμο Καλαμάτας το τέλος χρήσης αιγιαλού έχει καθοριστεί στα 11 ευρώ το τ.μ., με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: