Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Εξωφρενικό!!! Άνοιγαν τάφους και οστεοφυλάκια για να βρουν χρυσό!!!

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Εύα 
Κάθε όριο ξεπέρασαν δύο άντρες και μια γυναίκα από την Εύα Μεσσηνίας, με πλούσιο ιστορικό κλοπών και διαρρήξεων σε εκκλησίες, ανοίγοντας αυτή τη φορά μνήματα σε νεκροταφεία και λεηλατώντας παράλληλα οστεοφυλάκια, προκειμένου να  βρουν πολύτιμα αντικείμενα και χρυσαφικά.
Ο 40χρονος άντρας και η 43χρονη γυναίκα συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται κι ένας 42χρονος άντρας, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και δε συνελήφθη.


Κανένα ιερό…
Την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της Θουρίας, που πήγαν στο νεκροταφείο της περιοχής, εμβρόντητοι διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν ανοίξει τέσσερις τάφους και είχαν μπει σε αυτούς. Ακόμα πιο έκπληκτοι έμειναν, όταν πήγαν στο οστεοφυλάκιο, από το οποίο είχε παραβιαστεί το παράθυρο.
Οι δράστες είχαν ανοίξει τις οστεοθήκες, είχαν σκορπίσει τα οστά στο έδαφος, ενώ φάνηκε ότι είχαν ξεχωρίσει τα κρανία, ψάχνοντας προφανώς για χρυσά δόντια.
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι τρεις δράστες, οι δύο άντρες και η γυναίκα, πήγαν στο νεκροταφείο της Θουρίας την Παρασκευή στις 8.00 το απόγευμα και σκοπός τους ήταν να βρουν χρυσαφικά και ό,τι άλλο πολύτιμο μπορεί να υπήρχε σε κάποιο νεκρό για να το πάρουν.

Σύλληψη
Την πράξη τους επανέλαβαν και το απόγευμα της Κυριακής. Ο 40χρονος με την 43χρονη πήγαν αυτή τη φορά στο νεκροταφείο του χωριού Άμμος. Μπήκαν στο οστεοφυλάκιο από ανασφάλιστη πόρτα και άνοιξαν τουλάχιστον 10 οστεοθήκες, σκορπώντας τα οστά στο έδαφος.
Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν.
Και οι τρεις έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για κλοπές και διαρρήξεις σε ναούς, όπου λεηλατούσαν παγκάρια. Καθώς φαίνεται, αυτή τους η «δραστηριότητα» δεν απέδιδε πλέον και αποφάσισαν να γίνουν τυμβωρύχοι.
Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της κατηγορίας της περιύβρισης νεκρών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 42χρονος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Παράλληλα, η 43χρονη κατηγορείται και για το νόμο περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χάπια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους δύο δράστες, ορίζοντας τακτική δικάσιμο για τις 26 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: