Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Το περσινό πάθημα δεν έγινε μάθημα: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την δακοκτονία στη Μεσσηνία!!!

Το περσινό μάθημα δεν έγινε μάθημα: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την δακοκτονία στη Μεσσηνία
Με αβεβαιότητα και με κίνδυνο καθοριστικής καθυστέρησης ξεκινούν για τη Μεσσηνία οι διαδικασίες για τη φετινή δακοκτονία και την προστασία της παραγωγής και της ποιότητας του ελαιολάδου.
Και αυτό γιατί ακυρώθηκε - ματαιώθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάρτηση των παγίδων, γιατί δεν είχαν τηρηθεί σωστά οι προθεσμίες, ενώ είχε ολοκληρωθεί και είχαν υποβληθεί οι προσφορές. Αποτέλεσμα είναι τώρα να τρέχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα  Μεσσηνίας να προλάβουν τις ημερομηνίες, προκειμένου να αναρτηθούν έγκαιρα οι παγίδες για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, με τη διενέργεια νέου διαγωνισμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία, την εισήγηση της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τις παγίδες στην Περιφερειακή Ενότητα, για ματαίωση του διαγωνισμού «επειδή δεν τηρήθηκε το ελάχιστο προβλεπόμενο διάστημα για τη δημοσιότητα του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα δεν τηρήθηκε η κατώτατη συντετμημένη προθεσμία των 30 ημερών από την αποστολή της διακήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Αναλυτικότερα, στη διακήρυξη η ημερομηνία αποστολής στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ αναφέρεται η 10/04/2017 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών αναφέρεται η 10/05/2017 και ώρα 00:00:00. Το ανωτέρω διάστημα λαμβάνοντας υπόψη και τα αναφερόμενα στο άρθρο 3 παράγραφο 1 του Καν. 1182/1971, είναι 29 μέρες και όχι 30, που κατά το άρθρο 27 παρ. 1 και 3 απαιτείται».
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού ύστερα από προθεσμία 15 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης σύμβασης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ενωσης, λόγω του επείγοντος έναρξης των εργασιών της παγιδοθεσίας. Η ανάρτηση των δακοπαγίδων πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 15 Ιουνίου και το εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την τήρηση των ελάχιστων προθεσμιών που προβλέπονται στο άρθρο 27 του Ν. 4412/2016, για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την ανάδειξη μειοδοτών και υπογραφή συμβάσεων».
Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: