Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κινητικότητα στη Μεσσηνία για το brand Μαρία Κάλλας (βίντεο)

Κινητικότητα στη Μεσσηνία για το brand Μαρία Κάλλας (βίντεο)
Ο μύλος της αξιοποίησης από τη Μεσσηνία του brand Μαρία Κάλλας φαίνεται να κινείται το τελευταίο διάστημα. Κι αυτό με αφορμή την ολοκλήρωση και προβολή του ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα “Η δική μας Μαρία Κάλλας”, που ξεκίνησε το ταξίδι του από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και πλέον βρίσκεται και στις ελληνικές αίθουσες,με αρχή προ ημερών από την Καλαμάτα.
Αρκεί μία ταινία όμως για να γίνουν όσα δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια;
Αυτό τελικά θα το δείξει η ίδια η πραγματικότητα.“Ο σκοπός μας δεν ήταν απλώς να ολοκληρωθεί η ταινία, αλλά να την δείτε αυτή και να κινητροδοτηθείτε, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο, που έχουμε ως τοπική κοινωνία με τη Μαρία Κάλλας. Υπάρχουν χώρες, που τα αξιοποιούν αυτά, όπως το χωριό του Μότσαρτ. Ας μην περιμένουμε την ανάπτυξη να έρθει από κάπου μακριά”. Αυτά τα λόγια, που ταυτίζονται απόλυτα με παλαιότερο άρθρο αυτής εδώ της στήλης, ανήκουν στην Καλαματιανή πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ Μυρτώ Καμβυσίδη. 

Με χαρά πάντως μαθαίνουμε ότι ήδη υπάρχουν έτοιμα σχέδια και μελέτες -με παραλλαγές μάλιστα- για την ανάδειξη του πατρικού σπιτιού της ντίβας στο Νεοχώρι, που θα παρουσιάσει το Σάββατο ο Δήμος Οιχαλίας και ουσιαστικά έτσι θα ξεκινήσει η προσπάθεια για την αξιοποίησή του προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.
Στα λόγια, πολλοί έχουν πιστέψει σε αυτό το εγχείρημα. Τώρα έφθασε η ώρα να φανεί εάν τελικά μπορούν όλα αυτά να γίνουν πράξη. Οι οιωνοί από την πλευρά των πολιτών, που μέσα από συλλογικές διαδικασίες ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με τη Μαρία Κάλλας και τη Μεσσηνία, είναι θετικοί και φαίνεται να έχουν πλέον θετικό αντίκτυπο και στις προθέσεις του Δήμου Οιχαλίας. 
Μακάρι αυτή η φορά να είναι από τις τελευταίες, που ασχολούμαστε σε αυτή τη βάση με την αξιοποίηση από τη Μεσσηνία του brand Μαρία Κάλλας και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αναφορές για την εξέλιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: