Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Καλαμάτα:Για ευθανασία πάνε τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά που δάγκωσαν γυναίκα!!!

Ευθανασία στα σκυλιά που δάγκωσαν τη γυναίκα στην ΚαλαμάταΓια ευθανασία πάνε τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά που δάγκωσαν τη γυναίκα, στην οδό Ηρώων, στις 13 Μαρτίου.
Σε χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Καλαμάτας, ο Φιλοζωικός Ομιλος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα και την υιοθεσία τους. Και βάσει του νόμου, όταν ο Φιλοζωικός αδυνατεί να αναλάβει τη φιλοξενία τους, τα ζώα που έχουν χαρακτηριστεί και επιβεβαιωμένα είναι επικίνδυνα, οδηγούνται σε ευθανασία.


Στη χθεσινή σύσκεψη:

Ο κτηνίατρος Σωτήρης Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι «βάσει νόμου είναι επικίνδυνα και θα ακολουθήσουμε τη νομοθεσία». Παρατήρησε πως «το δάγκωμα το δέχομαι. Ομως, το γεγονός ότι έφαγαν το κρέας που έκοψαν, είναι πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ ένα τέτοιο ζώο. Δεν είναι καθαρόαιμα, είναι ημίαιμα».

Ο εκπαιδευτής σκύλων Παναγιώτης Τσικούρης παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία, τα ζώα είναι επικίνδυνα. Κρυφοδαγκώνουν». Εξήγησε πως «ποτέ δε φταίει το ζώο. Φταίει αυτός που το παράγει και το διαχειρίζεται». Κι επεσήμανε ότι «αν γίνει οτιδήποτε με αυτά τα σκυλιά, θα πάνε εμάς κατηγορούμενους».

Η Κανέλλα Καλαποθαρέα, μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να τα αναλάβουμε. Τα παιδιά που είναι στο καταφύγιο, φοβούνται». Είπε πως «βάσει του ορισμού θεωρούνται επικίνδυνα» και σημείωσε ότι «τέτοια επίθεση και τέτοιο δάγκωμα δεν έχει κάνει κανένα άλλο σκυλί απ’ αυτά που φροντίζουμε».

Η Βασιλεία Χανδρινού, μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, είπε ότι «δεν είναι λύση η ευθανασία», αλλά συμφώνησε πως «δεν μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε, δέχομαι ότι είναι επικίνδυνα».

Στην πρόταση να φτιάξουν μεγάλα κλουβιά ή μεγάλα δωμάτια για να τα φιλοξενήσουν, τα μέλη του Φιλοζωικού ξεκαθάρισαν ότι «να τα πάρουμε και να τα φυλακίσουμε, δεν είναι λύση».

Ο τεχνολόγος γεωπόνος του δήμου Κωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος συμφώνησε ότι τα σκυλιά είναι επικίνδυνα.
Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: