Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Καλαμάτα: Πήγε για μάρτυρας και κατέληξε κατηγορούμενος

Μεσσηνία: Πήγε για μάρτυρας και κατάληξε κατηγορούμενος
Έπραξε το καθήκον του, όπως θα έκανε κάθε ευσυνείδητος πολίτης και το αστικό δικαστήριο τον παρέπεμψε στο Κακουργιοδικείο Καλαμάτας με μια βαριά κατηγορία, που ευτυχώς κατέπεσε και ο άνθρωπος αθωώθηκε.
Πρόκειται για έναν Καλαματιανό δημόσιο υπάλληλο και αιρετό στην τοπική αυτοδιοίκηση επί τρεις δεκαετίες, μάρτυρα σε τροχαίο που έγινε το 2008 στον κόμβο Ζαφείρη. 
Μόνο που από μάρτυρας κατέληξε συγκατηγορούμενος με το θύμα του τροχαίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της απόπειρας απάτης στο Δικαστήριο.
Φυσικά, αθωώθηκε και το θύμα του τροχαίου αφού από πουθενά δεν φάνηκε πως οι δυο τους είχαν συνεννοηθεί να πουν τα ίδια ώστε ο τραυματίας να αποζημιωθεί από την ασφάλεια του οδηγού που προκάλεσε το ατύχημα. Ο ίδιος ο οδηγός κατέθεσε άλλωστε και χθες στο δικαστήριο ότι ξεκινώντας στο φανάρι, το αυτοκίνητό του μάλλον παρέκκλινε προς τα αριστερά και ο τραυματίας με το μηχανάκι του στριμώχτηκε ανάμεσα στο βαν του και σε ένα φορτηγό. Αυτό, ο δημόσιος υπάλληλος το είδε γιατί ήταν πίσω από το φορτηγό και περίμενε να στρίψει στην Αθηνών - ενώ το μηχανάκι και το βαν θα προχωρούσαν ευθεία στη Νέα Είσοδο. Ωστόσο, και παρά το ότι ο κατηγορούμενος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε τα ίδια ακριβώς από την πρώτη στιγμή στην Τροχαία, η προεδρεύουσα στο αστικό δικαστήριο θεώρησε πως καταθέτει ψέματα για να εισπράξει το θύμα του τροχαίου την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. 
Χθες ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον του Εφετείου είπε «πήγα και κατέθεσα αυτό που είδα από ανθρωπισμό, ως υπεύθυνος πολίτης και βρέθηκα κατηγορούμενος με τέτοια βαριά αδικήματα». Γιατί; Γιατί όπως εξήγησε ο ίδιος, στο αστικό δικαστήριο απάντησε αναλυτικά και με ειλικρίνεια σε κάθε ερώτηση, ενώ στην Τροχαία η κατάθεσή του ήταν πιο περιεκτική και συμπυκνωμένη. 
Στην πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε πως ο μάρτυρας στις 17 Μαΐου του 2011 στο αστικό δικαστήριο κατέθεσε με πληρότητα και λεπτομέρειες αυτό που είδε, και η κατάθεσή του εκείνη δεν διαφοροποιείται από αυτή την οποία έδωσε το 2008 προανακριτικά στην Τροχαία, ζητώντας την αθώωση και των δύο κατηγορουμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: