Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ενόχλησαν υπερσυντηρητικούς τα γυρίσματα στην Αρχαία Μεσσήνη!!! (βίντεο)

Ενόχλησαν υπερσυντηρητικούς τα γυρίσματα στην Αρχαία Μεσσήνη (βίντεο)
Το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωση του αναγκάστηκε να διαψεύσει «κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε γυρίσματα της νορβηγικής δήθεν εκδοχής του τηλεπαιχνιδιού “Survivor” στο ανακαινισμένο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης».
Όπως φαίνεται, κάποιοι υπερσυντηρητικοί, που θέλουν αποστειρωμένους τους αρχαιολογικούς χώρους ενοχλήθηκαν από τα γυρίσματα στην Αρχαία Μεσσήνη και βρήκαν αφορμή για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ευτυχώς το υπουργείο Πολιτισμού με την ανακοίνωσή του στηρίζει την απόφαση της εφόρου Αρχαιοτήτων Ευαγγελίας Μηλίτση να παραχωρήσει υπό προϋποθέσεις τον αρχαιολογικό χώρο για γυρίσματα ενός τηλεπαιχνιδιού που διαφημίζει τη Μεσσηνία στη Σκανδιναβία. 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται: 
«Το νορβηγικό αθλητικό παιχνίδι “Mesternes Mester” (Οι άσοι των πρωταθλητών) του NRK 1, Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου της Νορβηγίας, είχε επικεφαλής τον ποδηλάτη Dag Erik Pedersen, βραβευμένο το 1992 με το Εθνικό Βραβείο Αγώνα Δρόμου της Νορβηγίας. Με την άδεια από την αρμόδια τοπική Εφορεία Μεσσηνίας, της οποίας προΐσταται η Ευαγγελία Μηλίτση, έκανε γυρίσματα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης τα οποία διήρκεσαν μία μόνον ημέρα και δεν παρουσίαζαν κίνδυνο καμίας έμμεσης ή άμεσης βλάβης του μνημείου. 
Τα γυρίσματα για ένα από τα δέκα επεισόδια της σειράς αφορούσαν ένα μόνο αγώνισμα. Το νορβηγικό κρατικό κανάλι έκανε αίτηση για κινηματογράφηση ενός αγωνίσματος μετ’ εμποδίων στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 28/6/2016 και η απάντηση από την Εφορεία δόθηκε στις 22/7/2016. Ολα τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους της περιοχής. Επιβλέποντες στα γυρίσματα ήταν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου που διασφάλισαν ότι όλα έγιναν υπό απόλυτο έλεγχο. 
Για την παραχώρηση του Αρχαίου Σταδίου της Μεσσήνης, σύμφωνα με την ειδική εγκύκλιο για την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δεν απαιτείται σχετική εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 
Η έφορος Ευαγγελία Μηλίτση επισημαίνει ότι πριν μια διετία είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για ένα αίτημα της Σουηδικής Κρατικής Τηλεόρασης με αντίστοιχο «concept». Οπότε ετούτη τη φορά, με την ευχέρεια που της παρέχει ο νόμος, δεδομένου και του ότι το Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης δεν εντάσσεται στον κατάλογο μνημείων της UNESCO, έκρινε ότι μπορούσε ως αρμόδια έφορος να δώσει τη σχετική άδεια».
Επεισόδιο 1
Επεισόδιο 2

Τελικός

Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: