Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μόνο 592 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία!

Μόνο 592 ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία
Λίγες είναι μέχρι τώρα, 592 συνολικά, οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία.
Μάλιστα, το 60% αυτών των ενστάσεων είναι ατελώς. Οπως φαίνεται, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν πρόβλημα με τις εκτάσεις τους περιμένουν τις τροποποιήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση πριν κάνουν ένσταση.Τα συγκεκριμένα στοιχεία μας έδωσε ο προϊστάμενος του τμήματος χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας - δασολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Μας εξήγησε ότι οι ενστάσεις που υποβάλλονται ατελώς, αφορούν εκκρεμή αιτήματα για πράξεις χαρακτηρισμού.

Ο διευθυντής Δασών Γιώργος Σωτηρόπουλος ανέφερε πως οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ενστάσεις αφορούν εκτάσεις που έχουν την ένδειξη ΑΔ: Δηλαδή στο χάρτη του 1945 φαίνεται να είναι αγροτικό και στον πιο πρόσφατο δασωμένο ή δασικό. Υπενθύμισε πως τα ΑΔ είναι 12% στη Μεσσηνία και τα ΔΑ (δασικό το 1945, αγροτικό τώρα) 3%. Η 2μηνη προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων (αντιρρήσεων) είναι μέχρι τις 23 Μαρτίου.
Να θυμίσουμε πως το περιεχόμενο του δασικού χάρτη της Μεσσηνίας είναι διαθέσιμο σε όλους όσοι διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (πρώην Κτηματολόγιο Α.Ε.) και στα 3 Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) στο νομό, τα 2 στην Καλαμάτα (Υδρας 5, τηλέφωνο 27210 20820 και 63040) και στην Κυπαρισσία (Δασαρχείο Κυπαρισσίας, Ελ. Βενιζέλου 51, τηλέφωνο 27610 22400)
Γράφτηκε από τον  

Δεν υπάρχουν σχόλια: