Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Έργα εθνικής σημασίας οι δρόμοι της Μεσσηνίας!

Εργα εθνικής σημασίας οι δρόμοι της Μεσσηνίας
«Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης, η Καλαμάτα έρχεται πιο κοντά στην πρωτεύουσα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί, πρέπει να αναβαθμιστεί και το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας». 
Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα, όπου και ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του "Μορέα" για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις του υπουργού είναι σε καλό δρόμο, αλλά δε φθάνουν, δεν αρκούν. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να γίνουν πράξη τα λόγια και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα έργα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Να υπάρξει συνεννόηση και κινητοποίηση παμμεσσηνιακή. Γιατί μαζί με τον κεντρικό άξονα του νομού, έχουμε και την ολοκλήρωση των υποστηρικτικών μελετών του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα. Κι εδώ προέχει η ένταξη και χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τη συνδρομή της Ε.Ε., του πακέτου Γιούνκερ, μηχανισμού που αδιάφορο πώς θα τον λένε, που να μπορεί να σηκώσει και να στηρίξει το έργο.

Μιλάμε για έργα που θα φέρουν ανάπτυξη, θα αναβαθμίσουν τον τουρισμό της περιοχής μας που αναπτύσσεται. Θα φέρουν πιο κοντά και με μεγαλύτερη ασφάλεια ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς του τόπου μας (Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα, Δυτική Μεσσηνία, Costa Navarino) στους ξένους επισκέπτες (που φθάνουν στον αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος") και στους Ελληνες (που έρχονται με τον αυτοκινητόδρομο).

Αν ομονοήσουμε και κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, χωρίς προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες και καταλήξουμε ποιο δρόμο θέλουμε στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θα καταφέρουμε να πείσουμε την κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας ότι τα έργα που απαιτούμε, είναι έργα προτεραιότητας, εθνικής σημασίας. Γιατί θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και γενικότερα της χώρας, θα ενισχύσουν τον τουρισμό, θα μειώσουν την ανεργία και θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας.
Γράφτηκε από τον   / eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: