Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Βαλύρα:Στερνό αντίο στον Παντελή Ν.Γεωργόπουλο

Ένας κρότος, μια λάμψη και το καταπέτασμα του ουρανού σχίζεται στα δύο.Πληγωμένο και τρομαγμένο το περιστέρι πνίγηκε μέσα τη βροχή.Η ουρανοί άνοιξαν και το νερό της βροχής γίνεται ένα με τα δάκρυα του αποχωρισμού.Ο ουρανός φεύγει γοργά μολυβένιος και βαρύς πίσω από το ιερό βουνό της Ιθώμης.
Δάκρυσε και η Παναγία η Βουλκανιώτισσα που ξέρει από πόνο. Που ξέρει τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου, το σπλάχνο σου, να κείτεται εμπρός σου νεκρό. Τη μυστική στιγμή της τελευτής του καθενός μας κανείς δεν τη γνωρίζει.Μονάχα ο Θεός ξέρει πότε θα μας καλέσει κοντά του.
Η Βαλύρα τα τελευταία 35 χρόνια έχασε δεκάδες νέους ανθρώπους και εκεί που λέγαμε ότι ο πόνος επιτέλους τελείωσε, ήλθε ο θάνατος της 29χρονης Κωνσταντίνας Φωτεινού και πριν συμπληρωθεί μήνας  από την τραγική αυτή απώλεια, ήλθε η σειρά του 36χρονου Παντελή Ν.Γεωργόπουλου να αναχωρήσει για την γειτονιά των αγγέλων.Ο Θεός τον ήθελε κοντά του από τώρα, ντυμένο με το αγγελικό σχήμα, όπως άγγελος ήταν και επί της γης. Η Βαλύρα για άλλη μια φορά στριμωγμένη στη γωνιά της γλύφει τις πληγές της.
Είμαστε άνθρωποι και ο οριστικός αποχωρισμός μας προκαλεί θλίψη,πόνο και σπαραγμό.Είμαστε αδύναμοι και δεν μπορούμε να συλλάβουμε ότι η εφήμερη τούτη ζωή είναι ένα τίποτα εμπρός στην αιωνιότητα. Ο Θεός έχει το σχέδιο του για τον καθένας μας. Πεπρωμένο το λέει ο λαός και εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα βάζουμε με τον δημιουργό μας.Ναι θα πονέσουμε και θα κλάψουμε σαν την Παναγιά στον Γολγοθά, αλλά θα πρέπει να πούμε ''δόξα να'χεις Θεέ μου''. 
-Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης εψάλη εχθές μεσημέρι Κυριακής 2 Ιανουαρίου 2016 στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας, η νεκρώσιμη ακολουθία του 36χρονου συμπατριώτη μας Παντελή Ν.Γεωργόπουλου. Εκατοντάδες κόσμος είχε από ενωρίς συρρεύσει στον ιερό ναό για το στερνό αντίο στον εκλεκτό συμπατριώτη μας και διακεκριμένο δικηγόρο του Πειραιά.Έναν λαμπρό νέο που η ζωή ήταν μπροστά του για μια λαμπρή καριέρα και ενώ ετοιμαζότανε να φτιάξει οικογένεια. Συντετριμμένες μπροστά στο φέρετρο στέκονταν η σύντροφος του, η χήρα μάνα του Πόπη και η αδελφή του Σταυρούλα. 
Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το τραγικό συμβάν.
Την ώρα της νεκρωσίμου ακολουθίας είχαν ανοίξει οι ουρανοί και η βροχή έπεφτε κατακλυσμιαία. Ο χώρος του ναού ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Απ' έξω εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να προφυλαχθούν κάτω από τις ομπρέλες.
Όταν η εξόδιος   ακολουθία τελείωσε για να γίνει η εκφορά στο κοιμητήριο, ως εκ θαύματος η βροχή σταμάτησε για να ξαναρχίσει όταν τον αγαπητό μας Παντελή τον σκέπασε το χώμα.
-Καλό σου ταξείδι παλικάρι μας για την γειτονιά των αγγέλων.Θα σε θυμόμαστε πάντα.Αιωνία σου η μνήμη.


Γιάννης Ελευθερίου-Ερρίκου Λινάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: