Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Βαλύρα:Επιτάφιος θρήνος στο στερνό αντίο της πολυαγαπημένης μας Κωνσταντίνας

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλύρας η νεκρώσιμη ακολουθία της πολυαγαπημένης μας Κωνσταντίνας, κόρης  του Γεωργίου Φωτεινού και της Ευαγγελίας Σπυράτου, που έφυγε τόσο πρόωρα εχθές το πρωί ύστερα από ανεύρυσμα εγκεφάλου, αφού έδωσε σκληρή μάχη με το θάνατο στην εντατική κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς.
Η αγωνία επί δύο εβδομάδες μας έκοβε την αναπνοή και όλοι στη Βαλύρα ευχόμασταν και προσευχόμασταν να γυρίσει κοντά μας γερή όπως πρώτα. 
Δυστυχώς όμως ο Θεός δεν μας έκανε το χατήρι και την πήρε κοντά του στη γειτονιά των αγγέλων, όπως άγγελος πραγματικός ήταν  σε τούτο τον κόσμο.
Πανέμορφη, καλοσυνάτη, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Χιλιάδες οι παρευρισκόμενοι από τη Βαλύρα και τα γύρω χωριά ήλθαν να αποχαιρετίσουν το γελαστό παιδί, που η μνήμη της θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές μας.Βουβοί όλοι και με δακρυσμένα μάτια παρακολουθούσαν την νεκρώσιμη   ακολουθία.Οι σπαρακτικές φωνές των οικείων της έσκιζαν την ατμόσφαιρα και τα λόγια περίσσευαν για να πουν οτιδήποτε.
Ήταν αρραβωνιασμένη με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από την Τρίοδο και ετοιμάζονταν για το γάμο και μια ευτυχισμένη ζωή. Δυστυχώς το νυφικό και το στεφάνι του γάμου τα φόρεσε για το μεγάλο και χωρίς γυρισμό ταξείδι. Νυφούλα ήταν να ντυθεί αλλά ο Κύριος την ήθελε κοντά του στην αγκαλιά του παραδείσου. 
Έτσι την χαραυγή της Κυριακής η μέρα βάφτηκε μαβί. Ο ήλιος έγερνε νωχελικά προς το ιερό βουνό της Ιθώμης και το σκοτάδι ήλθε πιο νωρίς και έγινε ένα με το μαύρο σεντόνι του θανάτου. Ευχόμαστε ο μεγαλοδύναμος Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς της και στους λοιπούς οικείους της για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. 
Καλό σου ταξείδι πολυαγαπημένη μας Κωνσταντίνα. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Αιωνία σου η μνήμη.Ο  Θεός να σε αναπαύσει  και να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: