Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βαλύρα:Έγκλημα για μια χούφτα …ψήφους!!!

Ένα έγκλημα που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες από τον νυν δήμαρχο και την κουστωδία του. 
Πρόκειται για το κομμάτι του παλιού αυλακιού στο τμήμα που περνάει στο κάτω μέρος του οικοπέδου της νεόδμητης εκκλησίας των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. 
Σε αυτό το κομμάτι του αυλακιού είχαν τοποθετηθεί προ 3,5 περίπου ετών, πάλι παραμονές δημοτικών εκλογών, στο άρπα κόλλα ,σωλήνες τσιμεντένιες οι οποίες αντί να ακολουθούν την ροή του νερού, τοποθετήθηκαν ανάποδα!!! Με κλίση ανηφορική. Μάθαμε δηλαδή ότι το ποτάμι ανεβαίνει την ανηφόρα!!!

Και αρκετοί ψήφοι, προφανώς, έπεσαν τότε στη κάλπη για συγκεκριμένη παράταξη.
Το γεγονός αυτό το είχαμε καταγγείλει τότε μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας, αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί.  Έρχεται λοιπόν η σημερινή δημοτική αρχή να βάλει οριστική ταφόπλακα στο παλιό αυλάκι που έχει μια ιστορία περισσότερη των 2000 ετών!!!
Ο λόγος; Να γίνει δρόμος προκειμένου να εξυπηρετούνται και να έχουν εύκολη πρόσβαση στον δημόσιο δρόμο κάποιοι κάτοικοι. Καμία αντίρρηση ως προς αυτό το θέμα. Ναι να γίνει ο δρόμος, αλλά με κάποιες παραμέτρους που θα εξασφαλίζουν την πιθανή επαναλειτουργία του αυλακιού στο μέλλον.
Εδώ όμως τα πράγματα δεν γίνονται βάση αυτής της λογικής, αλλά στα γρήγορα για να πάρει ο δήμαρχος κάποιους ψήφους παραπάνω. Οι εκλογές πλησιάζουν. Μάλιστα έκανε και μεταγραφή στον συνδυασμό του  από σύμβουλο της αντιπολίτευσης ο οποίος εμπλέκεται στην όλη υπόθεση. Δηλαδή δώσμου να σου δώσω. Μια ‘’συναλλαγή’’ κάτω από το τραπέζι προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα. 
Ο νυν δήμαρχος όφειλε να διορθώσει το βλακώδες λάθος αφαιρώντας τις τσιμεντένιες σωληνώσεις και τοποθετώντας νέες με τη σωστή κλίση και επάνω εκεί να πατήσει ο δρόμος. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και προχωράει στον οριστικό ενταφιασμό του αυλακιού.
Πέραν τούτων υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα καθώς ο δρόμος διαπλατύνθηκε στο διπλάσιο και πλέον της διάστασης της κοίτης του αυλακιού, κόβοντας και καταπατώντας στην ουσία ένα σημαντικό μέρος του οικοπέδου της εκκλησίας, στο οποίο από το 1983  με τον μακαριστό πρώην Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο είχε γίνει συμφωνία για την οικοδόμηση πνευματικού κέντρου στη Βαλύρα.    
Εδώ, για την παραχώρηση μέρους του οικοπέδου για αυτόν το δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες συναίνεσε και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, πλην ενός συμβούλου-επιτρόπου, ο οποίος και παραιτήθηκε διαφωνώντας με την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι με λίγα χρήματα παραπάνω θα μπορούσε να διορθωθεί το λάθος με την λάθος κλίση του αγωγού στην κοίτη του αυλακιού και να φτιαχθεί ο δρόμος αποκλειστικά επάνω στα όρια που ορίζουν οι όχθες του αυλακιού. Οι διαστάσεις είναι ή μάλλον ήταν, αρκετές για την διέλευση οχημάτων.  
Και τέλος θα έμενε ζωντανό το όνειρο για την δημιουργία πνευματικού κέντρου, όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν. Το ''έργο'' αυτό είναι εγκληματικό για τον τόπο μας και ας το έχουμε όλοι ...υπ' όψη μας!!!
Ρητό: Μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!

Η Οδός ''Ρουσφέτι''

Το αυλάκι τραβάει την ...ανηφόρα!!!

Τα νερά λιμνάζουν στην διασταύρωση με τον αγροτικό δρόμο


Η είσοδος του αυλακιού προς την ανηφόρα!!!

Η αρχή του κακού:Οι σωληνώσεις το 2009 είχαν τοποθετηθεί αντίθετα από τη ροή του νερού!!!

Φωτορεπορτάζ by: ar.extrem.star.val

Δεν υπάρχουν σχόλια: