Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

"ΒΑΛΥΡΙΑ-ΔΡΟΜΟΙ ΙΘΩΜΗΣ 2013"

Μουσικές βραδιές 23-24 Ιουνίου, 

αθλητικοί αγώνες Αγίου Πνεύματος 7μ.μ.!

Γράφτηκε από τον   www.sportstonoto.gr

    "ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013" : Μουσικές βραδιές 23-24 Ιουνίου, αθλητικοί αγώνες Αγίου Πνεύματος 7μ.μ.!

    Διήμερες μουσικές βραδιές, διοργανώνει και φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις», την Κυριακή 23/06 και την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας. Επίσης, σύμφωνα με τον νυν αντιδήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Δαβίλα και τον πρόεδρο της Κοινότητας τ. δήμαρχο Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο, ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Πνεύματος, στις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένοι από αρχαιοτάτων χρόνων, αθλητικοί αγώνες με την επωνυμία «ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013» υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης.
    Από κει και πέρα, την τελευταία 15ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 11χλμ. με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών από τη Μεσσηνία, και από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διανύσουν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, θα τερματίσουν στην πλατεία της Βαλύρας.
    ΒΑΛΥΡΙΑ 2013…
    Θ’ επακολουθήσει απονομή των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές των αγώνων, από το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους που έχουν κληθεί να τιμήσουν και φέτος τα «ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2013», ενώ οι διοργανωτές και οι διοικούντες τον Θάμυρι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους όχι μόνο της Βαλύρας και των γειτονικών χωριών της Ιθώμης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Μεσσήνης, να παραβρεθούν στις μουσικές βραδιές, Κυριακή-Δευτέρα 23-24 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να παρακολουθήσουν και το χορευτικό τμήμα αγόρια και κορίτσια του Θάμυρι, το οποίο θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, και τους αθλητικούς αγώνες την Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στις 7 το απόγευμα και με το ζεστό τους χειροκρότημα να εμψυχώσουν τους αθλητές.
    ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ Ι.Ε.Λ. Ο ΘΕΟΔ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ…
    Επίσης, για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι εμπνευστής του Ιθωμαίου Δρόμου Υγείας 11χ.λ.μ. με αφετηρία την αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης και τερματισμό τη, Βαλύρα, ήταν ο καθηγητής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει παλιότερα πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο ο « Θάμυρις» αλλά και στον δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Παράλληλα, σημαντική συμβολή στην αναβίωση των Ιθωμαίων στην Αρχαία Μεσσήνη, πριν ξεκινήσουν οι ανασκαφές με τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη, είχε και ο οικονομολόγος του ΟΤΕ ιστοριοδίφης-δημοσιογράφος Γιάννης Ελ. Λινάρδος.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Κυριακή 23 Ιουνίου 2012
    Μουσική βραδιά
    Δευτέρα 24 Ιουνίου 2012
    7μ.μ. Αθλητικοί αγώνες Ιθωμαίος δρόμος 11χ.λ.μ. Αρκαδική Πύλη Ιθώμης-Βαλύρα,
    Αγώνες 3000μ., 1500μ.,400μ., 100μ., Ποδηλασία Εφήβων-Παίδων-Νεανίδων και
    οι παραδοσιακές Σακοδρομίες παίδων-κορασίδων.
    10 το βράδυ: Μουσική βραδιά
    Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας
    ο «Θάμυρις», συνεργάζονται Δήμος Μεσσήνης, Κοινότητα Βαλύρας, Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας
    ΛΙΦΤΙΝΓΚ-ΚΕΡΚΙΔΑ ΣΤΟ «ΜΑΡΑΚΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ»…
    Έχουμε επισημάνει πολλάκις, (σ.σ. αλλά και παλιότερα από την ημερήσια καλαματιανή εφημερίδα «Σημαία» που εργαζόμουν), ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση των αθλητικών αγώνων της Βαλύρας, που διεξάγονται ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος για 180 χρόνια και πλέον μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους… στην 7η επαρχιακό οδό Μελιγαλά-Μεσσήνης.
    Οι αγώνες, στο μέλλον επιβάλλεται να μη γίνονται στην άσφαλτο, οι θεατές (οι οποίοι ξεπερνούν πάντα σε όγκο απ’ αυτούς που παρακολουθούν το διεθνές μήτινγκ στίβου των Παπαφλεσσείων και δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ) να ξεροσταλιάζουν όρθιοι… στα πεζοδρόμια, και ο τερματισμός των δρομέων να γίνεται στο δημοτικό γήπεδο ή «μαρακανά κάμπου» Βαλύρας, όπου είναι και η έδρα του Αθλητικού-Ποδοσφαιρικού-Συλλόγου-ο Αστέρας.
    Ήδη το γήπεδο, αρχίζει και αλλάζει όψη μετά την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα με ενέργειες του τελευταίου δημάρχου Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλου, ενώ απομένει, να κατασκευασθεί στη νότια πλευρά του γηπέδου μια κερκίδα, ώστε να εξυπηρετεί τουλάχιστον 1000 καθήμενους φιλάθλους, να τοποθετηθούν προβολείς για την διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, να φτιαχτούν νέα αποδυτήρια, γραφεία, WC, και να γίνει ένα σχετικό λίφτινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου.
    Παράλληλα, οι δημοτικοί δρόμοι που οδηγούν στο γήπεδο, πολλοί από τους οποίους παραμένουν ακόμη χωμάτινοι, θα πρέπει να ασφαλτοστρωθούν, αλλά να μπει και μια τάξη στην περιοχή που διαμένουν οι «Ρομά» και αποτελούν τη χειρότερη δυσφήμηση για όλους όσοι το επισκέπτονται…
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ…
    Στην βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου της Βαλύρας, (σ.σ. αθλητισμός συνεχίζει να υπάρχει μόνο στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας) μπορεί να συμβάλει η ΓΓΑ, ο ΟΠΑΠ, το υπουργείο Πολιτισμού με την γενική γραμματέα του Λίνα Μενδώνη, ο νυν Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας, ο τ. υφυπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, (σ.σ. έλκει την καταγωγή του από την Ελληνοεκκλησιά-Σιάμαρη) οι οποίοι τιμούν πάντα με την παρουσία τους τα «ΒΑΛΥΡΕΙΑ» και τους αθλητικούς αγώνες, που διεξάγονται ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο βαλυραίος μητροπολίτης Μονεμβασίας κ’ Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος Σπηλιώτης, η Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Άρης Σταθόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Σταυριανόπουλος ο οποίος κατάγεται από την Βαλύρα, ο οραματιστής των Ιθωμαίων Γιάννης Ελ. Λινάρδος, ο ιστοριοδίφης Γιάννης Δημ. Λύρας, ο τέως μεσσήνιος Πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Γιώργος Ψύχαλος, ο καθηγητής Αθανάσιος Μπόβης που έχει βοηθήσει τα μέγιστα για δυο δεκαετίες και πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα της Ιθώμης, ο νυν πρόεδρος του Θάμυρι αλλά και αρκετοί προκάτοχοί τους Νίκος Λάγιος, Μανώλης Ραγκούσης, Μάριος Κοντοδήμος, Νόντας Μπουλούμπασης, Νίκος Μπάκας, Ρόζυ Καρύδη, Λίτσα Φωτεινού, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Γιάννης Λιοντήρης, Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Θεόδωρος Λάγιος, οι Ιθωμίτες γεωπόνοι Ηλίας Μακρής, Νίκος Καρύδης κ.α.
    ΚΑΛΕΣΜΑ…
    Εξάλλου, θα πρέπει να υπάρξει κοινή συστράτευση όλων όσοι θέλουν να βοηθήσουν από την πλευρά τους, στην ολοκλήρωση των εργασιών του αθλητικού κέντρου Βαλύρας, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά», όπως η δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου Μεσσήνης, ο φίλαθλος-δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι από την περιοχή του τέως δήμου Ιθώμης τ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος και νυν Γιώργος Δαβίλας, ο σύμβουλος Νίκος Καρτερολιώτης, το Τοπικό Συμβούλιο Βαλύρας με τον πρόεδρό της Κώστα Γεωργακόπουλο, οι σύμβουλοι Γιάννης Μπουρίκας και Στέλιος Μακρής, ο Αθλητικός σύλλογος Αστέρας παλιοί αθλητικοί παράγοντες και βετεράνοι παίκτες των «κιτρινόμαυρων της Ιθώμης, Άρης Διαμαντόπουλος (σ.σ. τέως κοινοτάρχης Βαλύρας και δήμαρχος Ιθώμης) Θανάσης Λύρας, Κώστας Χριστόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Θωμάς Στρατής, Γιώργος Φωτεινός, Ηλίας, Τάκης και Βασίλης Ιωάννου, ο μεταλλειολόγος Βασίλης Ηλιόπουλος, Ηλίας Θεοδωρακόπουλος, Τάκης Χρ. Βασιλόπουλος, Τάκης Βίγκος, Γιώργος Παναγόπουλος, Βασίλης Φ. Μπακόπουλος, Χρήστος Μπούτος, Μήτσος Οικονόμου, Στηβ και Θεόδωρος Λινάρδος, Θωμάς και Γιώργος Μπουρολιάς, Κώστας Λινάρδος, Τάκης Οικονόμου, Γιάννης Κλειώτης, Γιώργος Αν. Μακρής, ο ηθοποιός Δημήτρης Αθ. Λύρας, ο αθλητικός συντάκτης του μηχανοκίνητο αθλητισμού και διευθυντής του κορυφαίου σάιτ Caroto.gr Νίκος Μαρινόπουλοs, καθώς και οι Τάκης Τρ. Βίγκος, Θανάσης Βασ. Φειδάς, Στράτος Βαντάσης, Μάκης Δημ. Γκομέσης, Παναγιώτης Περιβολάρης, Μάκης Παν. Λιοντήρης κ.α.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: