Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 2-2

Ο διαιτησία στέρησε τη νίκη από τους κίτρινους της Ιθώμης! 
Αποστολή-Μικρομάνη:Mάριος Κλειώτης
 Φωτο: www.sportstonoto.gr
Παρά, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν το απόγευμα του Σαββάτου 26/1  στο δημοτικό γήπεδο της Μικρομάνης, η τοπική ομάδα και ο Αστέρας Βαλύρας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθώμης, θα μπορούσαν να είχαν «αποδράσει» στις αποσκευές τους και με το τρίποντο, ο έμπειρος διαιτητής όμως Κώστας Ψηλοπαναγιώτης σε δυο καθοριστικές περιπτώσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Την πρώτη, έδωσε ένα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 80ο λεπτό που μετέτρεψε σε γκολ ο ομογενής Ανέστης Μπαράϊ, όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Μήτσο Δημητρακόπουλο, ο επιθετικός των γηπεδούχων προσποιήθηκε θέατρο…ο άρχοντας του αγώνα ξεγελάσθηκε, έδειξε την άσπρη βούλα και το σημείο του πέναλτι.

Από κει και πέρα, στην εκπνοή του αγώνα, και ενώ οι επιθετικοί του Αστέρα Βαλύρας βρέθηκαν σε προφανή θέση για να σκοράρουν ο κ. Ψηλοπαναγιώτης δεν άφησε να εξελιχτεί η φάση και σφύριξε τη λήξη του αγώνα προφανώς να μη γίνει το 2-3.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, ο καλαματιανός ρέφερι χαρίστηκε σε μια κίτρινη κάρτα στο αρχηγό των κιτρινόμαυρων της Ιθώμης Ντάϊμον Μανιάτη σε σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου του, θα ήταν η δεύτερη και θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα.

ΓΙΑΝΝΟ…ΖΑΓΟΥΡΑΣ ΤΑ ΓΚΟΛ!!!!

Όσον αφορά την διακύμανση του σκορ στο 20ο του α΄ ημιχρόνου ο «δαιμόνιος» Ζάγουρας έβγαλε μια πάσα ακριβείας στο Κωστή Γιαννόπουλο, στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο μικρός «μπέγκαμ» της Ιθώμης στόπαρε θαυμάσια και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1.

Δέκα λεπτά αργότερα, ένας πρώην παίκτης του συγκροτήματος της Βαλύρας την περίοδο 2009-10, ο μελιγαλαίος μέσος Γιάννης Σταθυόπουλος με άπιαστη κεφαλιά σημείωσε το 1-1, στο 67ο λεπτό και πάλο ο Ζάγουρας ήταν πρωταγωνιστής, μετά από σέντρα του Γιαννόπουλο, με πλασέ έγραψε το 1-2 και στο 80΄όπως προαναφέραμε οι γηπεδούχοι με πέναλτι που είδε μόνο ο διαιτητής, το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ…

Επίσης, στο τέλος του αγώνα είχαμε ένταση και νεύρα, καθώς  οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως πέταξαν δυο βαθμούς, με τον προπονητή της Μικρομάνης να φωνασκεί αδικαιολόγητα, αλλά με την επέμβαση του αρχηγού των γηπεδούχων Μιχάλη Σκαρπαλέζου, του προέδρου του Αστέρα Κωστάρα Γεωργακόπουλου, και των πιο ψύχραιμων , τα πνεύματα ηρέμησαν και τέλος καλό όλα καλά.

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ…

Από τον Αστέρα Βαλύρας, δεν υπάρχουν υστερήσαντες ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε, στους Ζάγουρα και Σιάγκρη, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν στην μεσαία γραμμή και τις «μάχες» που έδωσαν.

Το πρώτο γκολ του Κωστή Γιαννόπουλου ήταν για μια ακόμη αγωνιστική ποίημα… και αποζημίωσε τους δεκάδες ένθερμους οπαδούς του Αστέρα που είχαν εκδράμει στη Μικρομάνη. Θετικά στοιχεία έδειξαν οι δυο νεομετεγγραφέντες του Ιανουαρίου Κορομηλάς και Ηλιόπουλος οι οποίοι θα βοηθήσουν τα μέγιστα.

Κινητικά τα δυο μικρά «λιονταράκια» της άμυνας, Βασίλης Μπουρίκας και Τεό Οτσαλάν, ο Μπιλ Μαρινόπουλος έχει ακόμη μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να δουλέψει στις προπονήσεις μετά το λιομάζωμα, δυναμικός όπως πάντα ο Μήτσος Δημητρακόπουλος δέσποζε στα μετόπισθεν, Δήμος Μανιάτης στους κορυφαίους, αλλά με την πολύχρονη εμπειρία του θα πρέπει να αποφεύγει τις μικρο-εντάσεις με τους αντίπαλους παίκτες, προπονητές, και διαιτητές, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει πάλι κάνα γήπεδο αρένα και τότε η ομαδούλα του Αστέρα θα πάει σούμπιτη στη  Γου κατηγορία…

ΠΟΡΤΙΕΡΟ…

Τέλος στην κρητική μας άφησα τελευταίο τον πολλά υποσχόμενο πορτιέρο Δημ. Χριστόπουλο, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή για μια ακόμη αγωνιστική, κάτω από τα δοκάρια, αλλά το 1-1 θα μπορούσε να το είχε αποσοβήσει, καθώς οι κακές γλώσσες με ενημέρωσαν, εάν είχε αποφύγει την βραδινή έξοδο της Παρασκευής στο νυχτερινό κέντρο «Caramela» που εμφανίζεται ο Στηβ Μπατάλιας μέχρι τις 5 τα χαράματα…  

Επίσης, στη Μικρομάνη βρέθηκαν και τρεις παίκτες του Αστέρα που προέρχονται από προβλήματα τραυματισμών όπως οι Χρήστος Βασιλόπουλος, Πατρίκ Καίσαρης και Γιώργος Γεωργακόπουλος, με τον τελευταίο να έχει σημαντική βοήθεια στον οργανωτικό τομέα της ομάδας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Θωμάς Π. Στρατής): Δημήτρης Χριστόπουλος, Τεό Γιαννόπουλος, Ηλιόπουλος, Βασίλης Μπουρίκας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Θύμιος Κορομηλάς, Δημήτρης Σιάγκρης, Βασίλης Μαρινόπουλος, Ντάιμον Μανιάτης, Δημήτρης Ζάγουρας και Κωστής Γιαννόπουλος, ενώ στην επανάληψη έπαιξαν και οι Κωστής Σιάγκρης, Ηλίας Μπουρίκας και Αλέξανδρος Π. Περιβαλάρης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: