Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αστέρας:Ξαναγύρισαν τα χαμόγελα στους «κιτρινόμαυρους» της Ιθώμης…

 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: 1-3 
 Αποστολή στην Κυπαρισσία-φωτορεπορτάζ: Χρ. ΠΑΠ.
Ο λαοφιλής Αστέρας Βαλύρας, παρότι βρέθηκε να χάνει στην κυριακάτικη 21/10 αναμέτρηση της Β΄ Μεσσηνίας στο γήπεδο της Κυπαρισσίας από τον Ηρακλή/Φιλιατρών από το 14ο λεπτό του α΄ ημιχρόνου με 1-0, προχώρησε σε αντεπίθεση διαρκείας, και με δυο φοβερά σε εκτέλεση γκολ του Κωστή Γιαννόπουλου στο 32ο λεπτό και στο 70΄ και μια φωτοβολίδα στο 44ο λεπτό του Ντάϊμον Μανιάτη επικράτησε με 1-3.

Φάση απο τον νικηφόρο αγώνα 21/10 του Aστέρα Βαλύρας με 1-3 μέσα στον Ηρακλή Φιλιατρών στο γήπεδο της Κυπαρισσίας με "εκτελεστή" το βαλυραίο άσο Κωστή Γιαννόπουλο (FOTO-www.sportstonoto.gr) 

Εύκολο έργο, είχε ο Διαβολιτσαίος ρέφερι Ξηρόκωστας, ενώ οι δυο συνεργάτες του, σύμφωνα με δήλωση στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα του παλαίμαχου άσου Τάκη Καρύδη, που ήταν έξω φρενών με τα επαναλαμβανόμενα λάθη εις βάρος του Αστέρα,  θα πρέπει, επισήμανε, τις προσεχείς ημέρες, να επισκεφθούν την διακεκριμένη ιατρό-οφθαλμίατρο Αρετή Θεοδωρακοπούλου-Μπιστρόγιαννη στη Καλαμάτα, για να εξεταστούν, ώστε να αποφύγουν στα επόμενα παιχνίδια τέτοια «εγκληματικά» λάθη όπως στην σημερινή συνάντηση.
Δεκάδες ένθερμοι οπαδοί του Αστέρα Βαλύρας
(Foto, τους οποίους απαθανάτισε στην κερκίδα, ο φακός του www.sportstonoto.gr) οι οποίοι ακολούθησαν την  κιτρινόμαυρη αποστολή στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ηρακλή Φιλιατρών 1-3 στο γήπεδο της Κυπαρισσίας...

ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ…
Επίσης, για την ιστορία ν΄αναφέρουμε, ότι για τον Αστέρα δεν υπάρχουν υστερήσαντες, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον αρχηγό του Γιάννη Παν. Καρύδη, που ήταν απροσπέλαστος, όπως επίσης στα αμυντικά τους καθήκοντα, οι Μήτσος Δημητρακόπουλος, και Βασίλης Μπουρίκας.
Στη μεσαία γραμμή ξεχώρισαν οι Δημήτρης Σιάγκρης ο οποίος έχει επιφορτισθεί και με διπλό ρόλο να κουράρει τους συμπαίκτες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ως επαγγελματίας φυσιοθεραπευτής που εργάζεται στην «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» Καλαμάτας, η ηγετική φυσιογνωμία του Ντάιμον Μανιάτη ήταν συγκλονιστική καθώς έδωσε αρκετές «μάχες» σώμα με σώμα με τους «ξυλοκόπους» Ηρακλιδείς, που ήταν από τους κορυφαίους (σ.σ. καθώς αγωνίζεται στους κιτρινόμαυρος της Ιθώμης για μια 20ετία περίπου, καθώς είχε δώσει το παρών μαζί με το Γιάννη Κλειώτη και στη μεγάλη ομάδα του Αστέρα Βαλύρας το ΄95 στη Δ΄ Εθνική). Για τον μικρό «μπέγκαμ» της Ιθώμης Κωστή Γιαννόπουλο δεν χρειάζονται συστάσεις, ο οποίος αποζημίωσε για μια ακόμη αγωνιστική τους ένθερμους οπαδούς του Αστέρα, που ακολούθησαν την αποστολή στην Κυπαρισσία με δυο καταπληκτικά τέρματα.
Στο μεταξύ, θετική ήταν και η επανεμφάνιση του γκολκίπερ Δημήτρη Χριστόπουλου κάτω από τα δοκάρια και μαζί με τους έτερους πορτιέρο Σωτήρη Καρτερολιώτη που είναι στρατευμένος στην 120 ΠΕΑ και το νεαρό Βασίλη Θεοδ. Μπουρίκα, θα αποτελέσουν την τριάδα των τερματοφυλάκων για την επόμενη δεκαετία, ενώ όποιος από τρεις δουλέψει ποιό εντατικά, θα έχει την ευκαιρία να κάνει το άλμα και για τη μεγάλη ομάδα του Παμίσου, που αποτελεί το ποδοσφαιρικό καμάρι του νέου Καλλικρατικού δήμου Μεσσήνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Ο βετεράνος άσος Θωμάς Παν. Στρατής που εκτελεί χρέη προπονητή, παρέταξε τους: Δημήτρη Χριστόπουλο, Βασίλη Δημ. Μπουρίκα, Κωστή Αναστ. Σιάγκρη, Ηλία Φράγκο, Γιάννη Παν. Καρύδη, Μήτσο Απ. Δημητρακόπουλο (σ.σ. ο μακροβιότερος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αστέρα Βαλύρας από το 1951 και το 1969 που επανιδρύθηκε), Τεό Γιαννόπουλο, Δημήτρη Σιάγκρη, Ντάιμον Μανιάτη, Κωστή Γιαννόπουλο και Αλεξ Περιβολάρη (επίσης στην επανάληψη έπαιξαν και οι Σάκης Σιάγκρης που αποχώρησε τραυματίας με θλάση σφαδάζοντας, Παναγιώτης Βασ. Μπουρίκας και Γιάννης Κλειώτης).
Επίσης, κοντά στην κιτρινόμαυρη αποστολή βρέθηκαν το μεγάλο «αφεντικό» του Αστέρα Βαλύρας, ο πρόεδρός του Κωστάρας Γεωργακόπουλος ο οποίος κατά 99% κρατάει ζωντανή την ιστορική ομάδα, Νίκος Καρτερολιώτης, Τάκης Ρίμανης, Τάκης Καρύδης, Τάκης Χαντζής, Βαγγέλης Μπουρόλιας, Βασίλης Μπουρίκας με τη σύζυγό του, Κωστής Λινάρδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Μένης Στούνος, αρκετοί οικονομικοί μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στη Βαλύρα κ.α.
ΚΕΡΚΙΔΑ-WC-ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ
Έχουμε τονίσει πολλάκις, μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, να δοθεί μια προτεραιότητα το προσεχές  διάστημα στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου Βαλύρας, ή «μαρακανά κάμπου» όπως το αποκαλούν οι ένθερμοι οπαδοί του:
1.   Τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας στη νότια πλευρά του δημοτικού γηπέδου.
2.   Νέους χώρους υγιεινής WC κ.λ.π.
3.   Νέα αποδυτήρια γηπεδούχων-φιλοξενουμένων
4.   Ηλεκτροφωτισμός με προβολείς ώστε οι προπονήσεις λόγω και των αγροτικών εργασιών πολλών ποδοσφαιριστών του Αστέρα να διεξάγονται βράδυ.
5.   Βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου, με δέντρα και καλλωπιστικά φυτά, ώστε να είναι φιλόξενος και ποιό προσιτό το «μαρακανά του κάμπου» στους φιλάθλους αλλά κύρια στις γυναίκες, και τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
6.   Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορούν να βοηθήσουν οι Βαλυραίοι μετανάστες και κύρια παλιοί παίκτες του Αστέρα, που διαμένουν στην Αθήνα και το εξωτερικό και έχουν μια οικονομική ευχέρεια να συνεισφέρουν, ο πρόεδρος του Αστέρα Κωστάρας Γεωργακόπουλος με τους συνεργάτες του, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θόδωρος Σταυριανόπουλος με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο βαλυραίος γεωπόνος του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Λιοντήρης με τους επίσης βαλυραίους συναδέλφους του γεωπόνους Ηλία Αρ. Μακρή και Νίκο Καρύδη, (σ.σ. οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στο κομμάτι περιβάλλον και δεντροφύτεψη), ο δραστήριος βαλυραίος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Ηλιόπουλος, όπως επίσης και οι συνάδελφοί του κ.κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και Φίκυρης (σ.σ. ο τελευταίος έχει υποσχεθεί στους διοικούντες τον Αστέρα και την τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας στα γήπεδα Πεταλιδίου, Ανδρούσης και Βαλύρας0, ο φίλαθλος-δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ και μέλος του δ.σ. της ΕΠΟ Άρης Σταθόπουλος, η οικολογική ομάδα που δραστηριοποιείται και στο Θάμυρι, ο καθηγητής Αθανάσιος Στ. Μπόβης ο οποίος γνωρίζει άριστα και τα εοκικά προγράμματα, ο ιστοριοδίφης και οραματιστής των Ιθωμαίων Γιάννης Ελ. Λινάρδος, οι πρώην πρόεδροι του Αστέρα, Γιάννης Αν. Μπουρίκας, Τεό Λάγιος, Θανάσης Λύρας, Απόστολος Δημητρακόπουλος, Ηλίας Ιωάννου, Κώστας Χριστόπουλος, Γιώργος Φωτεινός, Κώστας Πανούσης, Νίκος Παναγιωτακόπουλος, φίλαθλοι-επαγγελματίες, τα μέλη του συλλόγου, απλοί φίλαθλοι, και όλοι όσοι αγαπούν τον ιστορικό Αστέρα από τη Βαλύρα αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιθώμης!
 ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ Β΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο Α.Σ. Ανδρούσης, ήταν ο μεγάλος νικητής στο Σαββατιάτικο ντέρμπι της Β΄ Μεσσηνίας, καθώς επικράτησε στο γήπεδό του επί του Παναθηναϊκού Καλαμάτας με σκορ 2-0, ενώ την Κυριακή ο Νέος Άρις πέτυχε το «3x  με νέο «θύμα» του τον Κεραυνό Καλαμάτας, τον οποίο «κεραυνοβόλησε» με 3-0.
Οι Ανδρουσιανοί είχαν σε μεγάλη μέρα, τον επιθετικός τους Γιώργο Κάλλα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και δημιούργησε το 2ο καθώς κέρδισε πέναλτι, και το εκτέλεσε εύστοχα ο Φάνης Βλαχόπουλος.
Επίσης την Κυριακή οι «κυανέρυθροι» του Πανιωνίου Καλαμάτας ήταν καταιγιστικοί, καθώς επικράτησαν στο ΚΤΕΛ με 7-0 επί του Ατρομήτου Πλατέος, ο Ηρακλής Καλαμάτας «τσίμπησε» στο βαθμό της ισοπαλίας στην καυτή έδρα της Α.Ε. Λογγάς με 0-0, η Δόξα Καλαμάτας μετά την ήττα της πρεμιέρας με 1-3 στο Στρατόπεδο από τον Ολυμπιακό Αναλήψεως Μεσσήνης με σκορ 1-3, συνήλθε και στην απογευματινή αναμέτρηση νίκησε τον Παπαφλέσσα Χώρας με 2-0.
Ο Α.Ο. Πατίστα διέλυσε την άλλοτε κραταιά Νίκη/Φιλιατρών με 5-2, ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν και ο Α.Σ. Μάνεσι με 3-1 επί των Ενωμένων Σωματείων Καλαμάτας, και όπως προαναφέραμε ο Αστέρας Βαλύρας παρότι βρέθηκε να χάνει από τον Ηρακλή Κυπαρισσίας με 1-0 στο γήπεδο της αρκαδιάς, προχώρησε σε αντεπίθεση διαρκείας με δυο γκολ του Κωστή Γιαννόπουλου και ένα του Δήμου Μανιάτη επικράτησε με 1-3.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός Αναλήψεως/Μεσσήνης, συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του, για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄ Μεσσηνίας, και στην εντός έδρας συνάντηση με την Θύελλα Χαροκοπιού στο Νησί, επικράτησε με σκορ 3-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Νίκου Γεωργακλή πρόσθεσαν ένα κόμη «τρίποντο» στο ενεργητικό τους, και ατενίζουν με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, για την διεκδίκηση της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.
Σε ότι αφορά τον χορό των τερμάτων, στο 23ο ο Ξυνός το 1-0, στο 46ο ο Κατσιβαρδέας το 2-0, στο 70΄η Θύελλα Χαροκοποιού μείωσε σε 2-1 με τον Βασιλογιαννακόπουλο και στο 84΄ο Αναστασόπουλος το τελικό 3-1
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Β΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
1ος Όμιλος
Σάββατο 20/10
Α.Ο. Πατίστα-Νίκη Πλάτης 5-2
Ενωμένα Σωματεία-Α.Σ. Μάνεσι 1-3
Νέος Άρις-Κεραυνός Καλαμάτας 3-0
Α.Σ. Ανδρούσας-ΠΑΟ Καλαμάτας 2-0
Κυριακή 21/10
Πανιώνιος Καλαμάτας-Ατρόμητος Πλατύ 7-0
Ηρακλής Κυπαρισσίας-Αστέρας Βαλύρας 1-3
Δευτέρα 22/10 στις 3.30μ.μ.
Αστέρας Μικρομάνης-Πανθουριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: